Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka zapiekana z sosem musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 100 g
cebula 20 g
włoszczyzna 50 g
sól
sos musztardowy
Wywar: 80 g
musztarda 7 g
cebula 12 g
tłuszcz 7 g
mąka 2 g
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: golonka zapiekana z sosem musztardowym

Mięso oczyścić z błon, umyć, włożyć do wrzącej wody i posolić. Gdy woda z mięsem się zagotuje, zmniejszyć płomień. Do niecałkowicie ugotowanego mięsa dodać oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną cebulkę. Mięso z warzywami gotować do miękkości. Wyjąć z wywaru i pokroić w cienki plastry. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu najpierw mięso, później warzywa. Przyrządzić sos: cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu, dodać mąkę, przysmażyć i rozprowadzić wywarem. Dodać musztardę, wymieszać. Doprawić sos do smaku. Mięso zalać przygotowanym sosem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 31.03.2011 22:18
Takie trochę co innego, niż ja robię na co dzień

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak