Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka jarzynowo-śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 5 sztuk
burak ćwikłowy 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
marchew 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
majonez
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka jarzynowo-śledziowa

śledzie i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pozostałe warzywa ugotować, obrać ze skórki. Każde warzywo osobno zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Teraz wszystko układać w przezroczystej salaterce. Na sam dół wykładamy śledzie, pokrojone wcześniej w kostkę i przysypujemy cebulką. Delikatnie polewamy olejem. Następnie układamy warstwę buraków, ziemniaków, marchewki, ziemniaków i znowu buraków. Każdą warstwę lekko solimy i smarujemy majonezem. Na samą górę ścieramy na drobnej tarce ugotowane jajko. Jajko lepiej wyłożyć przed samym podaniem na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak