Kulki mięsne z orzechami

Kulki mięsne z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 gram
  • orzeszki ziemne

    100 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • imbir mielony

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać jajko, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wyrobić masę i formować nieduże kulki. Obtaczać je w pozostałych orzechach i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

06.11.2011 18:21
Smaczne!

agnieszka214

10.06.2011 12:59
ciekawe połączenie

cukiereczek

04.02.2011 12:43
Ale mam ochotę na takie kulki

Emilia22

31.12.2010 14:35
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat