Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety panierowane z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 g
jajko 1
tłuszcz 20 g
sól
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety panierowane z indyka

mięso z piersi oddzielić od kości i pokroić na cztery części. Mięso z nóg przeciąć na połowę, odciąć kości i ścięgna. Kotlety lekko ubić, posolić i posypać przyprawą do drobiu. Do panierowania przygotować jajko roztrzepane z mlekiem oraz bułkę tartą. Kotlety panierować i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak