Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2 szt
jajko 1 szt.
żółty ser starty 1 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
szynka gotowana 2 plastry
masło 3 łyzki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pory

Pory obrać umyć i włożyć do gorącej wody,dodać łyżkę masła,szczyptę soli i cukru.Gotować 15min.wyjąc i schłodzić.Bułkę tarta wymieszać z serem jajko roztrzepać schłodzone pory zawinąć w plastry szynki,spiąć wykałaczkami,panierować w jajku i bułce z serem.Smażyć na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.12.2012 12:35
pyyycha!;)
suzana 31.12.2010 14:56
muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak