Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
mrożona fasolka szparagowa 1 szklanka
marchew 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
ryż 10 dkg
bulion 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Marchewkę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Filet opłukać, osączyć, pokroić na paski lub w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek oraz marchewkę i fasolkę, przesmażyć mieszając.Dodać opłukany ryż, chwilę przesmażyć. Podlać połową bulionu, dodać przyprawy, gotować pod przykryciem na małym ogniu. Gdy płyn się wygotuje uzupełnić go, zamieszać i gotować do czasu, aż ryż i warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 09.04.2011 10:45
muszę wypróbować
Kate131 30.07.2010 21:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak