Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dag
mąka 30 dag
cukier 20 dag
masło 15 dag
śmietana 150 ml
mleko 5 łyżek
jaja 5 szt
drożdże 5 dag
cukier waniliowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla ziemniaczana

Drożdże rozpuścić w mleku, ziemniaki przegnieść przez praskę. Ziemniaki zmieszać z mąką i drożdżami z mlekiem. Gdy ciasto podrośnie dodać utarte masło z cukrem i żółtkami, śmietanę, cukier waniliowy i odrobinę soli, wszystko dokładnie wyrobić. Na końcu dodać pianę ubitą z białek, wymieszać. Ciasto włożyć do przygotowanej formy, odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.08.2013 07:15
wspaniała,
Iwona51
Iwona51 18.09.2011 20:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak