Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina gotowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cielęcina 1 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina gotowana

Litr wody zagotować, osolić i włożyć do niego mięso. Gotować przez pół godziny, następnie dodać pokrojoną włoszczyznę, posiekany por i liść laurowy, gotować do miękkości. Gdy mięso i warzywa będą miękkie oprószyć pieprzem i skropić przyprawą maggi. Cielęcinę podawać z warzywami, w których się gotowała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cebula333 01.09.2012 07:48
delikatne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak