Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z brzoskwinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
ser z niebieską pleśnia 4 plasterki
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z brzoskwinią

Filety opłukać, osuszyć, lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 5 minut. Każdy uformować, nadając mu owalny kształt. Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażyć na rumiano z dwóch stron. Filety ułożyć na blasze do pieczenia, kładąc na każdym pokrojoną na cząstki połówkę brzoskwini, przykryć plasterkiem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec aż ser się rozpuści (3-5minut) Po wyjęciu z piekarnika porcje fileta posypać czerwonym pieprzem, udekorować listkami bazylii. Potrawa najlepiej smakuje podana z ryżem i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.12.2011 10:23
extra
Emilia22 26.09.2010 09:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak