Filet z brzoskwinią

Filet z brzoskwinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 sztuki
  • ser z niebieską pleśnia

    4 plasterki
  • brzoskwinie w puszce

    4 połówki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 5 minut. Każdy uformować, nadając mu owalny kształt. Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażyć na rumiano z dwóch stron. Filety ułożyć na blasze do pieczenia, kładąc na każdym pokrojoną na cząstki połówkę brzoskwini, przykryć plasterkiem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec aż ser się rozpuści (3-5minut) Po wyjęciu z piekarnika porcje fileta posypać czerwonym pieprzem, udekorować listkami bazylii. Potrawa najlepiej smakuje podana z ryżem i zieloną sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

16.12.2011 10:23
extra

Emilia22

26.09.2010 09:54
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat