Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney jabłkowo-imbirowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier jabłkowy 1 litr
sos sojowy 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
imbir starty 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney jabłkowo-imbirowy

Do gorącego przecieru dodać starty na tarce o drobnych oczkach obrany korzeń imbiru, sos sojowy, imbir w proszku ( tak z pół łyżeczki) , pieprz ziołowy, dosolić ( uwaga! sos sojowy jest słony!), dodać nieco cukru i włożyć do słoiczków, które postawić do góry dnem pod przykryciem. Podawać do pieczeni wieprzowej i pieczonego drobiu a można też do łagodniejszych żółtych serów, jak ktoś tak lubi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 19.11.2013 18:06
fajny dodatek do mięs
Goya 24.05.2012 07:31
super
Izabela/bella81 26.08.2011 11:33
ciekawe :)
Edyta38 27.02.2011 08:12
przydatna rzecz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak