Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dag
czekolada gorzka 10 dag
migdały 10 dag
białko 1 szt
sok z pomarańczy 2 lyzki
otarta skórka z pomarańczy 1 łyzeczka
orzechy włoskie 5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki czekoladowe

Cukier utrzec z białkiem, dodać zmielone orzechy i migdały, ztartą na tarce o dużych oczkach czekoladę, sok i skórkę z pomarańczy, dokładnie wymieszać. Z masy formować małe precelki, układać na blaszce i piec przez 15 minut w temp 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.06.2012 23:35
super przepis
adam1f 21.05.2012 00:22
dobre
IlonaAlbertos 03.05.2012 21:48
Fajny przepis.
jolaxa1 16.01.2011 14:24
super
Iwona51
Iwona51 31.12.2010 17:41
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak