Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z kolorową papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 1 szt
seler naciowy 1 łodyga
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kolorową papryką

Oczyszczoną wątróbkę smażymy na oleju z cebulą. Osobno na innej patelni smażymy pokrojone kolorowe papryki zieloną, czerwoną i żółtą, wraz z pokrojonym w plasterki selerem naciowym, dosypując pieprz i paprykę. Podlewamy nieco wodą i dusimy pod pokrywką. Mieszamy na koniec wątróbkę z papryką, solimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 13.08.2012 20:49
z papryką nie podawałam,ciekawe
pacpaw 26.07.2012 18:19
fajny pomysł
Wacław 06.06.2012 13:31
pyszne danie,lubię paprykę ,lubię wątróbkę !
Goya 28.12.2011 19:18
ładnie
bietka 23.07.2011 16:03
pięknie wygląda:)
Mariusz10 03.07.2011 23:01
super!
Mati13 20.01.2011 16:52
bardzo fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak