Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na nerkach wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 400 g
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Barszcz biały 1 opak
cebula 1 szt
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na nerkach wieprzowych

Nerki oczyścić, umyć, pokroić w talarki. Zalać wrzącą wodą, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać do nerek. Barszcz rozrobić z niewielką ilością wody, dodać do zupy. Śmietanę rozrobić gorącym wywarem, wlać do barszczu i gotować 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak