Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 20 dag
cukier puder 20 dag
jajko 5 szt
sok z cytryny 3 łyżki
otarta skórka z cytryny 2 lyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kukurydziana

Bialka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, otartą skorką z cytryny i sokiem na puszysta masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy, piec w temp 180 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.05.2013 17:01
bardzo smaczne
Iwusia 20.07.2012 22:54
ale smaczna
olkaaa 17.02.2012 07:41
jeszcze nie jadłam
Angelika10 03.09.2011 23:09
super
Małgorzata113 31.12.2010 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak