Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kminkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jaja 7 szt
masło 15 dag
kminek 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kminkiem

Masło, szklankę wody i sól zagotować, dodać mąkę i szybko ucierać. Zdjąć z ognia, ucierać jeszcze 10 minut. Gdy ciasto przestygnie dodać jajka ciągle ucierając do momentu aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany. Pod koniec dodać kminek, wymieszać. Włożyć do worka cukierniczego, wyciskać podłużne paluszki na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni przez 15 minut przy uchylonych lekko drzwiczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.09.2013 20:24
Przepis wart wypróbowania.
Katarzyna59 14.07.2012 16:10
super
agata1722
agata1722 21.01.2011 10:47
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak