Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 42 dag
mąka pszenna 10 dag
herbatniki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki

Białka ubić na sztywna pianę dodając 1/3 cukru. Gdy piana będzie ubita dodać pozostałą część cukru oraz przesianą mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do worka cukierniczego i wyciskać na blaszkę podłużne bezy. Wierzch bezów posypać rozkruszonymi herbatnikami. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 140 stopni i piec przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 14.01.2013 18:15
mniam
olkaaa 16.12.2011 07:55
muszę spróbować
Monika193
Monika193 31.12.2010 12:14
moje dzieci uwielbiają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak