Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
cebula 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
smalec 4 łyżki
ziemniaki 1 kg
czosnek ząbki 2 szt
kminek 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ziemniakami

Mięso pokroić w kostkę i obrumienić na 2 łyżkach smalcu. Cebulę posiekać i podrumienić na pozostałym tłuszczu, dodać do mięsa, oprószyć papryką, solą i pieprzem, podlać szklanką wody, dodać kminek, posiekany czosnek i dusić pod przykryciem. Marchew i pietruszkę pokroić w grubą kostkę, dodać do mięsa i dusić jeszcze chwilę, gdy jarzyna zacznie mięknąć dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. W miare potrzeby podlać wodą i udusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i mąką, dodać do sosu, zamieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.05.2013 23:39
smaczny gulasz
Katarzyna59 06.04.2013 16:16
apetyczny gulasz
anulka69 05.12.2011 11:16
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak