Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa słonecznikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
słonecznik łuskany 30 dag
cukier 2 łyżki
mleko 4 łyżki
mleko skondensowane 1 puszka
margaryna 1,5 kostki
herbatniki 2 paczki
spirytus 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa słonecznikowa

Mleko zagotować, dodać masło, cukier i ziarna słonecznika, gotować przez 5 minut. Słonecznik wyłożyć na blaszkę i upiec w piekarniku na jasno złoty kolor. Mleko skondensowane gotować przez 1h na wolnym ogniu i ostudzić. Margarynę utrzeć z mlekiem skondensowanym, dodać pokruszone herbatniki i rozkruszone nasiona słonecznika, przyprawić do smaku spirytusem, zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.08.2012 16:45
bardzo ciekawe
Seba 31.05.2012 09:57
extra
Motorek 03.04.2012 18:22
fajna
Angelika10 16.08.2011 22:11
super
noculos 18.01.2011 21:08
musze wyprobowac
noculos 18.01.2011 21:08
musze wyprobowac
noculos 18.01.2011 21:08
musze wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak