Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1
kapusta kiszona
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto;1/2 kg mąki 1jajko rozrobić i dodać trochę ciepłej wody zagnieść ciasto na stolnicy rozwałkować i szklanką wycinać koła na górę nałożyć farsz z kapusty i grzybów i uformować pieroga.Farsz: namoczyć suszone borowiki, pokroić drobno kapustę kiszoną pokroić drobno przysmażyć, razem z grzybami doprawić solą i pieprzem,według uznania.Potem usmażyć na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 20.04.2011 20:35
kocham pierogi pyszne
caroline1983 08.04.2011 13:35
Moja ulubiona wersja pierogów :)
Mati13 30.03.2011 12:02
z takim farszem sa najlepsze
Mati13 30.03.2011 12:02
z takim farszem sa najlepsze
m1monika 30.12.2010 21:11
pyszne pierożki!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak