Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pod śmietanowo-szpinakową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
śmietana 12% 400 g
szpinak mrożony 150 g
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki
kostka rosołowa 1/2 sztuki
serek śmietankowy 1/2 (topiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pod śmietanowo-szpinakową pierzynką

Szpinak smażyć na kostce bulionowej, dodać serek, ostudzić i dodać śmietanę, sok z cytryny i przyprawy. Łososia pokroić w kostkę, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem . Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 24.07.2011 21:44
mmmniam
goofy9 08.06.2011 23:18
świetny przepis
Smakosz6 04.05.2011 12:50
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ela16 16.04.2011 09:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak