Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolady z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 sztuki
musztarda 4 łyżeczki
boczek 200 gramów
sól
pieprz
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: rolady z kaczki

1. Piersi z kaczki (jeśli są duże) przekroić na dwa plastry. Zbić tłuczkiem. Posmarować musztardą.
2. Boczek i cebulę pokroić drobno. Wymieszać i nałożyć na każdy plaster mięsa.
3. Mięso zawinąć nicią. Przyprawić.
4. Roladki kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 15.12.2011 18:05
super
PaulaC
PaulaC 05.01.2011 17:31
Bardzo dobre, ale ja dodałam więcej przypraw:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak