Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
biała kapusta 1 mała sztuka
boczek wędzony 1/2 kg
pieczarki 300 gramów
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz mielony
pieprz w ziarnach
koncentrat pomidorowy 1 średni
sól
wędlina 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos mojej mamy

1. Kapustę kiszoną wypłukać. Zalać wodą i gotować razem z wędzonym boczkiem oraz pieprzem w ziarnach, listkiem laurowym i zielem angielskim.
2. Za ok. 30 minut do kapusty kiszonej i boczki dodać pokrojoną białą kapustę i gotować do miękkości.
3. Wyjąć i ostudzić boczek. Pokroić go w kostkę. Pokroić również wędliny lub mięso (można wykorzystać to, które zostało nam z poprzedniego dnia).
4. Do kapusty dodać boczek oraz mięso, wędliny itp.
5. Pieczarki obrać i potrzeć. Podsmażyć na maśle z posiekaną cebulką. Przyprawić do smaku. Dodać do reszty składników.
6. Całość gotować jeszcze przez ile kilka minut. Dodać koncentrat. Wymieszać. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 01.03.2011 15:58
musi być pyszny
pigila
pigila 30.12.2010 21:18
MÓJ MĄZ UWIELBIA BIGOS

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak