Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie z mięsa do knedli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 0,5 kg
mleko 0,5 szklanki
bułka 1 szt
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie z mięsa do knedli

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Ugotowane mięso wraz z bułką zemleć w maszynce. Dodać do zrumienionej cebulki i chwilę podsmażyć. Zdjąć z ognia, dodać natkę pietruszki i koperek, przyprawić solą, pieprze i maggi w płynie, dokładnie wymieszać. Używać do nadziewania knedli, pierożków i krokietów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 05.05.2013 14:33
super jedzonko
Iwusia 08.03.2013 22:29
jak dla mnie super
Motorek 15.12.2012 08:56
smaczne
Motorek 15.12.2012 08:56
smaczne
Katarzyna59 08.11.2012 11:26
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak