Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
masło 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
ziemniaki 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa II

Włoszczyznę utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, posolić, gotować pod przykryciem. Szparagi oczyścić, pokroić na kawałki i wrzucić do gotującego się wywaru, równocześnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa zmiksować, przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać śmietanę, posiekaną zielenin, wymieszać. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 29.05.2013 16:21
fajna zupka
Natalia/tubisiek 22.05.2013 20:16
brzmi ciekawie :)
Motorek 23.12.2012 11:25
smaczna
caralajna 11.10.2012 10:37
lubię szparagową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak