Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

apb
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
miód 25-30 dag
piwo 1/2 szklanka
masło 20 dag
oliwa 1 łyżka
cukier 1/2 kg
mąka 70 dag
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Zaczyn robić na dzień przed pieczeniem. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka, miód, piwo, masło (stopione), oliwę, cukeir i sodę oczyszczoną wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawić, na następny dzień ubić pianę z białek, dodać do zaczynu, wymieszać i dodać mąkę, jeszcze raz wymieszać. Piec w podłużnej formie w 180 stopniach około 1 godziny.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2011 18:25
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak