Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort orzechowy

apb
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
cukie 13 łyżek
orzechy włoskie 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
żółtko jajek 8 sztuk
cukier puder 10 łyżek
masło 30 dag
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowy

Ciasto:
żółtka oddzielić od białek, zółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Orzechy zmielić, ubić pianę z białek. Na żółtka wyłożyć pianę, następnie zmielone orzechy, na koniec bułkę tartą. Wszytsko lekko wymieszać drewnianą łyżką.
Wyłożyć do tortownicy. Piec w 180 stopniach 40 minut.
Masa:
żółtka, cukier puder i masło wymieszać mikserem, dodać kakao do smaku, mieszać do uzyskania jednolitej masy. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć kremem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2011 18:25
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak