Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pizza z tartą szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
drożdże 1 dag
sól 0.5 łyzeczki
cukier 1 szcypta
olej 1 łyżeczka
mleko 1/3 szklanki
pieczarki 20 dag
cebula 0.5
ser 15 dag
szynka 10 dag
oregano
ketchup
czosnek 5 zabków

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza z tartą szynką

drozdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sol, olej i mleko, wlewamy roztwór do mąki i zarabiamy ciasto, wałkujemy i koło grubosci ok 1cm i ukladamy na blaszcze posmarowanej olejem.
ciasto smarujemy warstwa ketchupu. Pieczarki kroimy na polówki i w plasterki dusimy do miekkosci, a następnie łaczymy z pokrojona i przesmażoną na margarynie cebulką, doprawiamy pieprzem i solą i wykladamy na ciasto. Szynke trzemy na grubych oczkach i posypujemy pieczarki, posypujemy to rozgniecionym czosnkiem, a następonie utartym serem, rozcieramy w dłoniach oregano i posypujemy ser.
Pieczemy w temp 170* przez 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 28.04.2012 21:33
oryginalna ketchupowa pajęczynka:)
monciasz 08.03.2011 23:12
ale sobie narobiłam smaka:)mniam
Magdalena/26Mooi 19.02.2011 09:03
bardzo ładna pajęczynka;)
Iwusia 31.12.2010 20:59
Ale apetyczna :))
Zoso 30.12.2010 17:54
Szynka i czosnek to jest to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak