Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 500 ml
czekolada biała 150 gram
wiórki kokosowe 100 gram
śnieżka 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krem rafaello

Kremówkę i czekoladę rozpuścić (nie gotować!). Wstawić do lodówki, a gdy całość będzie zimna, należy cały czas ubijając dodać 2 śnieżki. Na koniec dosypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Kremu można używać do przekładania biszkoptów, jako dodatku do galaretek, lodów, lub z pokruszonymi herbatnikami jako deseru w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak