Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z suszonymi śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 7 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 10 łyżek
masło 5 dag
śliwki suszone 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z suszonymi śliwkami

Śliwki namoczyć, osączyć, drobno posiekać i oprószyć mąką. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem. Białka ubić na sztywna pianę. Do żółtek dodawać pianę na przemian z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Wlać roztopione masło, wsypać śliwki, wymieszać i wyłożyć ciasto do formy. Piec na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.07.2012 07:39
mniam
Katarzyna59 20.06.2012 15:09
fajna
Łukasz15 02.01.2012 12:15
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak