Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały twarogowy 0,5 kg
cukier 3 łyżki
masło 5 dag
mąka pszenna 2 łyżki
mąka krupczatka 3 łyżi
jaja 3 szt
śmietana 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
powidła śliwkowe 50 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z powidłami

Żóltka zmiksować z cukrem i serem na pulchną masę. Dodać mąki, śmietanę, bułkę tartą i odrobinę soli, wyrobić ciasto. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Na stolnicy formować wałek, pokroić go w plastry, lekko rozpłaszczyć i nadziewać powidłami, dokładnie zlepiać. Gotować kilka minut we wrzącej osolonej wodzie. Rozłożyć na talerze, polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.03.2012 00:24
fajne
matii6 30.12.2010 15:58
z powidłami nie jadłam aly myślę że będą smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak