Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z marchewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 80 dkg
mleko 0,5 szkl
śmietana 3-4 łyżki
masło 2 łyżki
żółtka jaj 2 szt
sól, cukier do smaku
zielenina 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z marchewki

Marchew pokroic w plasterki i zalac mlekiem, dopełnic wodą alby płyn przykrywał marchwe w garnku. Ugotowac do miekkości. Przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac masło, żółtka i śmietanę, utrzec. Doprawic solą i pieprzem. Posypac obficie zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak