Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka II

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas żurkowy 2 szklanki
boczek wędzony 20 dag
kiełbasa podwawelska 30 dag
cebula 2 szt
śmietana 1 szklanka
ziemniaki 1 kg
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka II

Ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać ziele angielskie i liście laurowe, ugotować. Boczek pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i zrumienić. Do miękkich ziemniaków wrzucić pokrojoną kiełbasę, boczek z tłuszczem i cebulką oraz zakwas żurowy, zagotować. Odstawić z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 09.12.2013 14:30
mmm...zjadłabym :)
Katarzyna59 29.07.2013 13:29
przepyszna,
Łukasz15 27.10.2012 11:49
Bardzo lubię zalewajkę
Wacław 23.02.2012 10:12
uwielbiam takie zupy,mniam
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 10:00
uwielbiam zalewajkę
Monika193
Monika193 18.11.2011 17:24
już czuję ten smak
Mariusz10 13.08.2011 18:13
mniam
mehia 07.04.2011 20:03
apetyczna
MAR3STA 11.03.2011 16:14
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak