Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 25 dag
żółtko jajek 3 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z pieczarkami

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać utarte na tarce jarzynowej pieczarki i dusić do odparowania wody, następnie dodać bułkę tartą, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przeciekać z masłem na stolnicy, dodać żółtka, dokładnie posiekać i szybko zagnieść ciasto. Foremki babeczek smarować tłuszczem, nakładać cienko rozwałkowane ciasto. Na ciasto położyć przygotowane nadzienie, przykryć krążkiem ciasta i piec w temp 190 stopni około 15 minut. Podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.04.2013 08:19
pyszne babeczki
Iwusia 26.03.2013 23:12
bardzo smaczny przepis
Katarzyna59 12.09.2012 18:24
super
mehia 01.05.2011 11:12
ciekawe
noculos 30.01.2011 21:10
fajne
noculos 30.01.2011 21:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak