Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Izaura

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 1/2 szkl
mąka 1 1/2 szklanki
palma 1
ser biały 50-70 dag
jaja 8
cukier waniliowy 1
masło 1/2 kostki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Izaura

Margarynę,cukier,kakao oraz cukier waniliowy podlac pięcioma łyżkami wody i gotowac 5 minut.Po ostudzeniu dodac 4 żółtka i wymieszac na jednolitą masę.Odlac pół szklanki masy.Do reszty dodac mąkę .proszek do pieczenia i pianę z białek.Wlac ciasto do formy.Ser zemlec,połączyc z pozostałymi składnikami,utrzec na gładką masę,włożyc na ciasto. Piec 60 min.w piekarniku o temperaturze 200*C Po upieczeniu polac pozostałą masą kakaową i posypac kokosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 01.03.2012 00:31
Zapowiada się apetycznie :)
irenka 31.10.2011 21:21
pycha
Teresa19 04.04.2011 08:05
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak