Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 400 g
woda 4 l
mąka 0,07 kg
śmietana 250 g
ogórki kwaszone 300 g
ziemniaki 800 g
majeranek
sól
pieprz
włoszczyzna 500 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować. Wywar przecedzić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącym wywarem i gotować. Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do podgotowanej włoszczyzny i ugotować. Ogórki zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością zupy, wlać do garnka i zagotować, dodać majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak