Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 3 sztuki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
majonez 200 gram
mak suchy 1/2 szklanki
cukier waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa z makiem

Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski z ubitymi jajkami dodawać na przemian mąkę i majonez( trzeba robić to powoli). Na sam koniec do powstałej masy dodać mak. Masę przelać do formy wyłozonej papierem do pieczenia. Piec około 45-50 minut w 170 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 30.12.2010 20:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak