Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cytrusach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
sok z pomarańczy 150 ml
sok z cytryny 1 szt
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grejpfrut różowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cytrusach

Filety z dorsza umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na mniejsze kawałki.Posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na godzinę. Grejfruty obrać, podzielić na cząstki, usunąć białe błonki. Olej i masło rozgrzać na patelni, usmażyć kawałki ryby Z patelni zlać tłuszcz, wlać sok pomarańczowy, włożyć cząstki grejfruta, posolić, popieprzyć i zagotować na dużym ogniu. Rybę ułożyć na talerzu, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.07.2012 08:16
apetyczny przepis
jogobella231
jogobella231 27.12.2011 14:38
super
Edyta31 27.08.2011 00:56
zdrowo i pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak