Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
brzoskwinie 1 puszka
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier wanilinowy do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem

Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na mniejsze kawałki(np kwadraty). Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu(dodająć trochę mniej mleka) i ostudzić. NA przygotowane płaty ciasta wyłożyć budyń(pozostawiając brzegi bez budyniu) i na sam koniec dodać pokrojone ,np. w plarty czy połówki brzoskwinie. Na samym końcu przyprawić cukrem i cukrem waniliowym do smaku. Piec około 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak