Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 10 łyżek
masło 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
jaja 4 szt
kakao 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
aromat rumowy 0,5 łyżeczki
skórka pomarańczowa kazdyzowan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i ucierać na puszystą masę. Następnie dodać śmietanę, aromat rumowy i skórkę pomarańczową kandyzowaną, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Do przygotowanej formy wlać 2/3 ciasta. Resztę ciasta wymieszać z kakao i wlać na wierzch jasnego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.11.2013 10:21
uwielbiam taką
ONY_za_kare 04.11.2013 14:48
super babeczka ;)
czekoladka_m 30.10.2013 09:56
ale by się zjadło:)
Katarzyna59 15.10.2012 20:46
super
Motorek 21.09.2012 09:37
extra
Ada-Gaba 19.02.2012 09:25
fajny przepis
agnieszka214 30.12.2010 11:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak