Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
cielęcina 40 dag
Wątróba (z kurczaka) 10 dag
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
bulion warzywny 2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowny

Kurczaka przeciąć wzdłuż i wyjąć kości. Powstały płat mięsa natrzeć przyprawą do kurczaka i oprószyć solą i pieprzem. Mięso cielęce i wątróbki dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Masę wymieszać z natką pietruszki, jajkami, tartą bułką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowane nadzienie rozsmarować na płacie mięsa. Zwinąć, zszyć lub zesznurować. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem z warzyw i dusić w piekarniku około 2h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 02.03.2012 07:21
pyszny kurczaczek
Małgosia6 28.11.2011 10:10
super
agnieszka214 30.12.2010 11:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak