Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 50 dag
masło 0,5 łyżki
mleko 0,5 szklanki
mąka 0,5 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery w sosie

Seler pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować do miękkości. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić mlekiem i mieszając zagotować. Odstawić z ognia, przyprawić do smaku, wymieszać z zieleniną i ugotowanymi selerami. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.08.2013 18:35
Nie jadłam.
Motorek 12.06.2012 09:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak