Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4,5 l
kaczka 2 kg
marchew 0,5 kg
pietruszka 0,15 kg
seler 0,10 kg
por 0,10 kg
cebula 0,10 kg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki

Mięso umyć, włożyć do zimnej wody, dodać przyprawy i gotować na słabym ogniu. Przygotowaną włoszczyznę, przyprawy i zrumienioną cebulę dodać na 45 minut przed zakończeniem gotowania mięsa. Gdy mięso i warzywa są miękkie, mięso wyjąć, a rosół przecedzić. Rosół podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak