Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka 0,40 kg
mąka ziemniaczana 0,05 kg
sól
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki ugotować, ostudzić, zemleć, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Do ziemniaków dodać obie mąki, wbić jajka, dodać sól i szybko zagnieść. Z ciasta formować wałki i kroić w ukośne kawałki. Kluski wrzucać do wrzącej wody, przykryć i ugotować. Kiedy kluski wypłyną, chwilę pogotować, następnie wyjmować cedzakiem na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 19.03.2012 21:29
smaczne
Rogalik 28.06.2011 21:02
dobre
irenka 10.02.2011 16:20
Też takie robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak