Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie rożki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 30 dag
jajko 2 szt
cukier wanilinowy 1 łyzka
powidła śliwkowe 1/2 szkl
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie rożki

Ser przegnieść przez praskę. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać lekko podgrzane masło, jajka, cukier waniliowy i ser, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubośc 1 cm. pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć powidla, złożyć na róg, brzegi zlepić za pomocą widelca. Rożki ułożyć na blaszce i piec w temp 180 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 19.12.2011 20:00
fajne,napewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak