Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa marynowana w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 1,5 kg
wino białe wytrawne 1,5 szkl
oliwa 4 łyzki
cebula 2 szt
posiekana szałwia 1 łyzeczka
bazylia 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa marynowana w winie

Mięso natrzeć szałwią, bazylią, solą i pieprzem. Włożyć do miski, skropić oliwą i zalać winem. Pozostawić na 2 dni wlodówce. po wyjęciu upiec w piekarniku, polewając marynatą. Do powstałego sosu dodać posiekaną cebulę i rozkruszoną kostkę bulionową, zagotować i zmiksować. Przyprawić do smaku. Mięso pokroić , położyć na półmisku i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.01.2014 09:28
wyśmienita
kuklik 11.10.2011 13:57
interesujące
mehia 22.04.2011 19:53
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak