Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie i orzechową glazurą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
masło 1/2 kostki
cukier 2 łyżki
miód 2 łyzki
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie i orzechową glazurą

Masło, cukier,miód i orzechy rozpuścić w małym rondelku. Ciasto francuskie rozrolować na blaszce i polać nim masę orzechowa Zapiec w piekarniku na złoty kolor. Ciepły kroić na kawałki, bo jak wystygnie to twardnieje.Idealny do koktajli mlecznych!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.09.2015 15:05
Takie właśnie lubię
Jagódka77 19.08.2015 20:41
apetycznie wygląda
mamusia1 12.05.2012 15:26
pycha
mamusia1 12.05.2012 15:26
pycha
kuklik 26.02.2011 23:19
pyszności
rzenia15 07.01.2011 15:34
uwielbiam ciasto francuskie na słodko
Tahitha 01.01.2011 09:41
Ciekawe :)
Iwusia 30.12.2010 22:03
Pomysłowe :)
Beata73 30.12.2010 09:53
Dla koneserów słodkiego można polać masą toffi i posypać posiekanymi orzechami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak