Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza kukurydziana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza kukurydziana 400 g
woda 2 l
słonina pokrojona i stopiona 150 g
cebula 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza kukurydziana

Do wrzącej i osolonej wody wsypać kaszę, zagotować, przykryć, wstawić do piekarnika by się uprażyła. Skwarki włożyć do kaszy, a na tłuszczu przesmażyć cebulę na złoty kolor. Kaszę podzielić na porcje, polewać tłuszczem z cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak