Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z czereśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 200 g
cukier 150 g
mąka 600 g
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól
czereśnie 1,20 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z czereśniami

Wszystkie składniki ciasta połączyć zagnieść ciasto elastyczne. Ciasto rozwałkować, powykrawać z niego krążki, nakładać na nie po 2 czereśnie i zlepiać starannie, aby podczas gotowania nie pękały. Pierogi wkładać do osolonej, wrzącej wody i ugotować. Wyjmować łyżką cedzakową. Pierogi podawać na ciepło, polane śmietaną i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 11.11.2011 15:30
jeszcze takich nie jadłam
joanna77 26.05.2011 14:28
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak