Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
masło 30 dag
serek homogenizowany 30 dag
marmolada 25 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier wanilinowy 1 lyzka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki serowe

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy żóltka i masło, posiekać na stolnicy. Następnie dodać serek homogenizowany i szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 2 godz. Ciasto wyjąć , rozwałkować na grubosć 1/2 cm. Kroić kwadraty, na środek kłaść marmoladę, zwijać po przekątnej w rulonik, końce wyginać w podkówkę. Piec w temp 190 stopni około 30 min. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.11.2012 22:23
kocham rogaliki
Katarzyna59 21.06.2012 10:32
bardzo apetyczne
Seba 11.03.2012 11:42
pycha
olkaaa 06.03.2012 07:56
ciekawa propozycja
edyta44 03.10.2011 17:13
pycha
halinka1011 30.12.2010 09:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak